• (+31) 497 512332
  • info@wasserij-steensel.nl
  • Stevert 15 5524 KB Steensel

Industrie

Industrie

Industrie

Kleding is een persoonlijk artikel. Iedere medewerker ontvangt graag zijn eigen setje tip-top retour. Daarom voorzien we elk kledingstuk van een barcodelabel, zodat elke persoon zijn eigen kleding terugkrijgt.

Of u krijgt de schone was retour als bulk, of onze chauffeur legt het keurig op de juiste plek in de kast terug. Wat u wilt.

Geschiedenis

In 1922 besloten de heren Van Hooff en Schats uit Veldhoven een wasserij te beginnen in Steensel. Deze wasserij richtte zich vooral op particulieren. Destijds waren er namelijk nog weinig mensen in het bezit van een eigen wasmachine. De ondernemers breidden hun diensten al snel uit naar de bejaardenzorg. De wasserij werd een succes.

De heer Schats trok zich uiteindelijk terug, waarna de familie Van Hooff  het bedrijf met veel enthousiasme voortzette en diverse innovaties doorvoerde.

In de jaren ’80 groeiden de activiteiten van Wasserij Steensel dankzij de tweede generatie. Veel particulieren hadden inmiddels een wasmachine. De economie trok aan en de horeca werd populairder. De zoon van oprichter Van Hooff,  wilde zijn markt vergroten en richtte zijn vizier op diensten voor de horeca. Dit was een logische en, zoals later zou blijken, goede stap. De wasdiensten van Wasserij Steensel werden veelvuldig ingezet.

Innovaties

Nog steeds in Steensel, maar geheel gemoderniseerd, werd in 1984 de nieuwe wasserij opgeleverd. In 2000 vond opnieuw vernieuwing plaats, waarbij losse machines plaatsmaakten voor een gehele wasstraat.

Sinds 2006 heeft milieuvriendelijk wassen meer aandacht gekregen bij Wasserij Steensel. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van grondwater, afbreekbare wasmiddelen en door energieterugwinning. Zo bezit Wasserij Steensel een warmtewisselaar, energiebesparende verlichting, volledige isolatie voor de stoombuizen en wordt afgekeurd linnen gerecycled.

De vierde generatie Van Hooff is zich nog meer bewust van de bijdrage van bedrijven aan onze leefomgeving. Daarom zal deze generatie het maatschappelijk verantwoord ondernemen verder uitbreiden en voortdurend bezig zijn met de vraag: Hoe kunnen we onze werkzaamheden steeds duurzamer, milieuvriendelijker en sociaal verantwoorder maken? En op deze wijze hopen zij de wasserij klaar te stomen voor de volgende generatie Van Hooff.

Hi, hoe kunnen wij u helpen?